Tratament la stațiunea Pucioasa

Cuprins

Pucioasa este un oraș în județul Dâmbovița, Muntenia, format din localitățile Bela, Diaconești, Glodeni, Malurile, Miculești, Pucioasa (reședința) și Pucioasa-Sat. În trecut, localitatea era numită Podurile, însă odată cu dezvoltarea băilor, și-a însușit numele de Pucioasa.

Pucioasa este așezată pe cursul superior al râului Ialomița, între Miculești și Zărăfoaia, la 20 km distanță de Târgoviște. De asemenea, este situată în zona dealurilor subcarpatice, o zonă dominată de coline împădurite,la o înălțime de aproximativ 600 metri. Orașul este situat în zona colinară centrală a județului Dâmbovița, la 81 de km față de limita sudică și la 42 de km față de limita nordică.

În Pucioasa au fost descoperite izvoare de ape minerale slab mineralizate, bicarbonatate, sulfuroase, sulfatate, calcice, sodice clorurate care au fost exploatate încă din sec. XIX. Astfel, localitatea a căpătat statut de stațiune turistică de interes național, fiind o stațiune balneoclimaterică de tip integrat cu echipamente specifice.

Izvoarele termale și clima

Localitatea are un climat continental, de deal, cu veri răcoroase și ierni blânde. Temperatura medie anuală este de 10°C (media lunii iulie fiind de 19°C, iar a lunii ianuarie de -3°C). Media anuală a precipitațiilor este de 750 mm. Umiditatea relativă a aerului înregistrează o medie de 85% în intervalul decembrie – ianuarie și un minimum de 65% în luna august.

Râul Ialomița și lacul artificial creat de albia sa contribuie cu o cantitate mare de vapori de apă, mai ales în sezonul cald. Nebulozitatea are valori destul de ridicate pe tot parcursul anului. Curenții reci de aer predomină din direcția nord și nord – est.

Factorii naturali de cură sunt:

 • apele minerale slab mineralizate, sulfuroase, sulfatate, bicarbonatate, calcice, sodice clorurate;
 • climatul agreabil cu veri răcoroase.

Datorită apelor sulfuroase care au cea mai mare concentrație din țară, dar și a altor factori, stațiunea și-a dezvoltat profilul în domeniul curei externe.

Beneficiile și Indicațiile terapeutice

Apele minerale din stațiunea Pucioasa sunt indicate în afecțiuni precum:

 • afecţiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze, poliartroze);
 • afecţiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală);
 • afecţiuni reumatismale inflamatorii;
 • afecţiuni post-traumatice, ca de exemplu: redori articulare posttraumatice, stări după operații pe articulații, stări după fracturi, entorse, luxații;
 • postoperatorii ale aparatului locomotor;
 • afecţiuni respiratorii;
 • afecţiuni neurologice periferice şi centrale;
 • afecţiuni respiratorii;
 • afecţiuni ORL ;
 • afecţiuni dermatologice.

De asemenea, aici se tratează şi boli de nutriţie, de metabolism şi afecţiuni specifice unor boli profesionale.

Se fac la Pucioasa băi calde cu apă minerală la cazi şi la bazine, băi de plante la cadă, împachetări cu parafină, băi galvanice, termoterapie, parafangoterapie, inhalaţii şi aerosoli cu apă sulfuroasă, electroterapie cu curenţi cu frecvenţă  joasă, medie şi înaltă, hidroterapie, duș subacval, aerosoli, masaj segmentar, regional şi reflex, kinetoterapie individuală, cu manipulări pentru articulaţii, tracţiuni articulare şi vertebrale.

Cazare la Pucioasa

În ceea ce priveşte cazarea, Pucioasa oferă posibilitatea turiştilor de a opta pentru hoteluri sau pensiuni, situate foarte aproape de staţiune.

Astfel, la Pucioasa, cazare găseşti la Hotel Turist **, care este situat în staţiune şi este format din două corpuri. Are o capacitate de 109 locuri în camere cu două paturi. În incinta hotelului există o bază de tratament care este dotată cu aparatura medicală adecvată diverselor proceduri de tratament (băi calde cu apă minerală, împachetări cu parafină, electroterapie, gimnastică medicală şi masaj, şi altele). Hotelul deţine de asemenea piscina acoperită, SPA şi teren de sport mixt.

Tot în lista de hoteluri, Pucioasa le oferă turiştilor posibilitatea de a opta pentru Hotel Ceres** ce pune la dispoziţie 107 camere cu două paturi şi 9 camere tip apartament de lux. Camerele de hotel sunt dotate cu televizoare, telefon şi grup sanitar propriu. Confortul este sporit, după exigentele turiştilor. Unitatea mai este dotată cu o sală de 40-50 de locuri pentru diferite întruniri sau conferinţe.

Turiştii pot opta şi pentru pensiuni. De exemplu, Pensiunea La Familia*** – „Răgaz de relaxare în familie”

Pensiunea are o capacitate de 4 camere duble şi 2 apartamente (au şi denumiri specifice: Arte, La Musica, Amore, Aqua, Lavanda, Nonna), living și bucătărie utilată corespunzător, gradină de meri și pruni, loc de joacă pentru copii, grătar şi internet.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul

canionul de sare
Canionul de sare de la Praid

Praid este orașul de reședință al localității cu același nume, iar acesta se află în județul Harghita, Transilvania, România și adăpostește comori naturale nemaiîntâlnite. Este

stranduri termale
Stranduri termale la Baile Felix 2022

Ți-ai planificat sejurul pentru anul acesta alături de familie? Ești un fan al stațiunilor balneare cu stranduri termale, centre de tratatamente balneare, Spa, etc.? Din

Abonează-te la newsletter!

Beneficiază în mod regulat de informații actuale despre statiuni balneare, tratamente si oferte speciale. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile: