Bazine si Bai termale la Baile Herculane

Cuprins

Șirul de bai termale din Baile Herculane este una dintre cele mai bune atracții pe care le puteți lua în calcul. Pe lângă procedeele pe care le întâlnim în cadrul stațiunilor balneare, aici putem să ne și relaxăm, respirând aer curat, admirând peisajele sau întâlnind oameni care provin de prin toate colțurile țării sau chiar de peste hotare cu care putem face schimb de experiențe. Turismul este în plină dezvoltare de la an la an, deoarece solicitările sunt destul de mari, mai ales în perioada sezonului estival. De asemenea, pe lângă tratarea afecțiunilor pe care le are organismul nostru, la recomandarea doctorului, prin aceste băi termale putem să contribuim la refacerea sau menținerea organismului nostru având în vedere efectele terapeutice ale apei, prin mineralele pe care le conține și temperatura acesteia.

De ce să alegi stațiunea Baile Herculane ?

Având în vedere locația acesteia, fiind amplasată într-o zonă turistică foarte dezvoltată care este recunoscută la nivel național, această stațiune este și cea mai mare și mai cunoscută din rândul celor de tip balnear. Pe lângă faptul că în stațiune s-au dezvoltat foarte mult complexele balneare, modernizând aparatură pentru procedeele de ultimă generație, această zonă este amplasată și în zonă de munte, unde puteți beneficia de aer curat și de frumsețea peisajelor oferite de Munții Mehedinți. Stațiunea este indicată pentru toate categoriile de persoane, indiferent de vârstă, sex sau motivul pentru care ați ales să mergeți într-un sejur.

de ce sa alegem bai termale baile herculane

Beneficiile bailor termale din Baile Herculane

Sănătatea poate suferi degradări de-a lungul timpului atât din punct de vedere natural cât și în cazul în care nu respectăm anumite lucruri importante din viața de zi cu zi care ne pot accelera acest proces de degradare. Așa cum bine știm, există o soluție pentru fiecare problemă din viața noastră. În cazul diverselor afecțiuni și boli ale organismului de orice natură, există o mulțime de proceduri care acționează asupra organismului atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

Băile termale de la Băile Herculane se încadrează în acest tip de proceduri. Apa conține o mare varietate de minerale care are un rol important menținerea echilibrului în corpul uman. De asemenea, compoziția chimică a acesteia este diversificată, având substanțe chimice de referință pentru tratamentele eficiente, precum: clor, sodiu, calciu sau sulf și cu un grad de radioactivitate scăzut.

Un alt efect al acestui tip de ape este reducerea stresului la nivel muscular. Mai ales în cazul sportivilor de performanță, dar și a celor care nu au o postură ergonomă, pot apărea anumite tensionări musculare în orice parte a corpului. Cele mai afectate sunt zona cervicală și zona lombară, în cazul oamenilor care lucrează la birou datorită poziției greșite pe scaun. Pe lângă exercițiile fizice, aceste băi pot ajuta considerabil la eliminarea acestor presiuni la nivel muscular, care vor ajuta simultan la întărirea psihicului.

Un alt aspect pe care trebuie să-l luăm în considerare atunci când discutăm despre efectele băilor termale asupra organismului este faptul că acest tip de apă ajută foarte mult la netezirea și hidratarea pielii, având în vedere faptul că în apă există un conținut ridicat de silica aflat în combinație cu mirelalele acesteia. Prezența sulfului ajută la evitarea unor probleme ale pielii precum psoriazis, iritațiile sau eczemele. Temperatura ridicată a apei ajută la deschiderea porilor pielii reușind astfel să absorbim mai ușor mineralele din apă.

De ce sa alegi bai termale baile herculane

Unde facem baie în statiune?

În cazul în care vă aflați la stațiune cu familia, alături de copii, recomandat este ștrandul 7 izvoare unde puteți să vă relaxați, puteți închiria un șezlong pe care să vă întindeți și să savurați o băutură răcoritoare sau o mică gustare de la terasa amenajată lângă. Acest loc se află spre capătul stațiunii(către Târgu Jiu). Un alt avantaj al acestei locații este că prețurile sunt foarte avantajoase.

De remarcat faptul că nu trebuie să stați în aceste locații destinate pentru băi termale mai mult de 5-10 minute, mai ales acolo unde temperaturile sunt foarte ridicate. În cazul celor care suferă de anumite afecțiuni, mai ales în cazul celor cardiovasculare, își pot agrava starea sau chiar să ajungă la intervenții medicale.

O altă variantă pe care o puteți lua în considerare este alegerea unui ștrand în aer liber în care vă puteți răcori pe parcursul sezonului estival atunci când sunteți în stațiune. Există o serie de astfel de locuri în stațiune pe care le puteți vizita alături de familie și de cei dragi, de exemplu: strandul Hercules, Complexul SARA SONS, acestea fiind printre cele mai mari din stațiune, însă în cazul în care nu vă place aglomerația, puteți vizita alte locații, precum: ștrandul Trandafirul Galben, ștrandul Cerna sau ștrandul Roman.

Bai termale baile herculane

Bai termale din Baile Herculane La Cădițe

Acest loc este unul dintre cele mai căutate din stațiune având în vedere că este în aer liber și apele sunt termale, bogate în proprietăți terapeutice pentru organismul uman, precum iod, sulf, brom și multe altele. Accesul până aici este destul de ușor, dacă urmați indicatorii de pe drumurile din stațiune, iar la câteva sute de metri se află și un restaurant de referință pentru această zonă unde puteți încerca o mâncare tradițională specifică acestei zone sau să beți o cafea și să admirați peisajele montane oferite de munții aflați de jur împrejurul acestuia. De asemenea, la câțiva metri de aceasta se află și baza traseelor montane din Munții Cernei care duc spre drumul pe creasta acestora.

Potențialul acestei locații este enorm, iar dacă s-ar investi aici cu siguranță ar fi un succes pentru investitori, având în vedere cât de cunoscut este acest loc și de câți oameni este vizitat anual. De luat în calcul este ca înainte să mergeți în acest loc să consultați un medic specialist care să facă o analiză asupra corpului dvs. după care să vă transmită dacă este în regulă un asemnea tratament.

Există multe cazuri în care oamenii vin aici, având în vedere că locația este în aer liber, nu există taxă de intrare, iar timpul în care puteți beneficia de calitățile apei este nelimitat, în care oamenii stau mai mult decât este nevoie în cădițe, ajungând astfel să se simtă rău și uneori chiar să ajungă în situația în care să intervină ambulanța. De aceea, nu este recomandat să stați mai mult decât trebuie sau fără a primi o indicație de la medicul specialist.

bai termale baile herculane

Sauna naturală din adâncul muntelui

Așa cum de multe ori natura ne-a arătat că poate fi generoasă cu noi, aici la Baile Herculane aveți ocazia să vă bucurați din nou de acest lucru având în vedere modul în care s-a format o saună naturală cu aburi la care puteți ajunge printr-un tunel prin munte, situat lângă Hotelul Roman, unul de referință pentru stațiune. Lungimea tunelului este cuprinsă între 150 și 200 m. Este una dintre cele mai importante atracții turistice care este preferată de toate categoriile de vârstă, având în vedere frumusețea locului și interesul pe care aceasta îl produce pentru turiști.

Apa ce alimentează bazinele naturale aflate la capătul tunelului provine din interiorul muntelui. Așadar, temperatura din cameră va fi una mai ridicată, observându-se stratul de aburi din aer. În cazul în care aveți vreo afecțiune care poate fi agravată în asemenea condiții ar fi indicat să nu petreceți prea mult timp în interior sau să evitați să veniți aici.

sauna naturala baile herculane

Bazinele din stațiune

Pe lângă atracțiile din stațiune dedicate pentru bai termale, în stațiune întâlnim și alte mijloace prin care putem să ne bucurăm de apa naturală. Așa cum probabil nu vă așteptați, apa de temperatură mai scăzută poate ajuta și mai mult organismul să se refacă. Cea mai indicată metodă în cazul sportivilor de perfomanță atunci când aceștia au încheiat un antrenament intens și vor să se recupereze este baia cu apă rece. În cazul în care doriți să aflați mai multe despre aceste ștranduri și efectele benefice ale acestora asupra organismului puteți citi și articolul Cele mai bune stranduri din Baile Herculane.

bazine baile herculane

Hotelul Holiday Maria din Baile Herculane

Una dintre cele mai frumoase și de lux locații pe care le puteți întâlni în stațiune. Acest hotel are toate condițiile necesare unui sejur de neuitat, inclusiv bazin cu apa termala pentru cei care doresc servicii de calitate, prețurile fiind accesibile și care variază în funcție de perioadă în care doriți să mergeți. Peisajul oferit din locație este unul foarte frumos, aerul curat de munte, iar mâncarea de la restaurantul din interior este foarte bună. Personalul hotelului este amabil, primitor și vă stă la dispoziție 24 din 24 de ore. Bazinul poate fi accesat la un preț de 50 ron/zi.

hotel holiday maria baile herculane

Baile termale de la Venera

O locație pe care o putem vizita pe tot parcursul anului și în care apa din bazinul termal are o temperatură cuprinsă între 36 și 38 de grade Celsius. Există 5 bazine cu apă sulfuroasă și termo-salină, benefică pentru cei care sunt bolnavi de boli dermatologice, ginecologice, dar și afecțiuni ale sistemului osos. Aici puteți să vă faceți rezervare atât în cuplu cât și în grupuri mai mari.

bai termale de la Venera

Piscina termală „La Mâțu”

Un loc special amenajat cu 3 bazine, 1 mare si 2 de dimensiuni mai mici, piscina termală de „La Mâțu” este un loc foarte apreciat de către turiștii care vin la stațiune. Apa din bazine este bogată în sulf și termală. Există posibilitatea de a închiria șezlonguri pe marginea bazinelor . Nu este recomandat să stați în bazine mai mult de 30 de minute. Prețurile de la intrare sunt de 10 ron/zi. Acest loc este recomandat pentru cei care doresc să încerce apa termală cu sulf.

Vizita unei stațiuni precum Baile Herculane vă poate oferi niște amintiri de neuitat și pe lângă toate acestea aici puteți benificia de cele mai bune tratamente și vă puteți folosi de efectele terapeutice ale naturii. Cea mai importantă regulă atunci când vine vorba despre un sejur în stațiune este să vă documentați bine înainte și să luați legătura cu medicul de specialitate pentru a preveni vreo eventuală greșeală care vă poate agrava starea.

Partajeaza:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

stranduri
Cele mai bune stranduri de la Praid

Dacă eşti iubitor de natură şi îţi place să te bucuri de efectele ei benefice, o destinaţie cu bai termale, spa şi saună revitalizează organismul