Statiunea Balneară Baile 1 Mai

baile 1 mai iul. 05, 2019

Băile 1 Mai este o stațiune balneoclimatică permanentă situatå în județul Bihor. Altitudine - 140 m.

Unde se află stațiunea Băile 1 Mai?

Stațiunea se află în partea de nord-vest a României, în arealul comunei Sânmartin, în zona de contact a Câmpiei Miersigului cu Dealurile Oradei, la o altitudine de 140 m, la 2 km de Băile Felix și 10 km de Oradea.

Istoric vorbind

Efectul terapeutic al apelor minerale de aici au fost descoperite cu foarte mulți ani în urmă. Băile s-au numit, pe rând: Băile Sfântului Ladislau, Băile Haieului și apoi Băile Episcopești, în 1374 aflându-se în proprietatea Episcopiei Romano-Catolice din Oradea. Primele tratamente s-au făcut prin aplicarea nămolului scos de pe fundul albiei pârâului Peta pe partea dureroasă a corpului. Primele baze de tratament s-au construit între anii 1950-1960. Începând cu anul 1978 stațiunea s-a dezvoltat continuu. Ștrandul Venus este cel mai mare ștrand termal din stațiune.

Cum e clima în zona stațiunii?

Climat de tip continental moderat de șes, temperatură medie anuală de 10,5°C.

Care sunt factorii naturali terapeutici la Băile 1 Mai?

Ape oligometalice (bicarbonatate și ußor clorurate, cu temperaturi variate, pânå spre 42°C); nămol sapropelic, care se extrage din lacul din stațiune, alimentat de apele ce izvorăsc din malurile pârâului Pețea .

Care sunt indicațiile teraputice la stațiunea Baile 1 mai?

Afecțiuni reumatice inflamatorii (poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, stări după reumatism articular acut), afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze, poliartroze), afecțiuni posttraumatice (redori articulare post traumatice, stări postoperatorii la articulații, oase, stări după fracturi, entorse, luxații), afecțiuni neurologice centrale și periferice (hemipareze la minim 6 luni de la data apariției, parapareze la minim 3 luni după mielite, după operații pe măduva, după traumatisme vertebrale, diverse pareze și paralizii), afecțiuni ginecologice (metroanexite cronice, tulburări minore de puber- tate sau de menopauză), afecțiuni asociate (boli metabolice și de nutriție, diabet zaharat de tip II, boli endocrine, gută cu localizări articulare).

Contraindicații: afecțiuni infecțioase, afecțiuni maligne, afecțiuni hematologice (hemofilie), tromboze ți tromboflebite acute, cardiopatie ischemică (angină pectorală, infarct miocardic), hipertensiune arterială cu valori înalte, afecțiuni acute ale căilor respiratorii, graviditate, endometrioză, incontinență anală și urinară, psihoze, epilepsie, TBC .

Instalații de tratament

Curenți diadinamici și interferențiali magnetodiaflux; ultrasunet; unde scurte; laserterapie; ionizări; aerosoli; băi terapeutice cu ape minerale termale în căzi și în bazin; băi galvanice; duș subacval; masaj segmentar manual; kinetoterapie la sală. Împachetări cu nămol, în care acțiunea are efect prin calitățile fizice și chimice ale nămolului. Termoterapia, masajul, împachetări cu parafine. Cura de nămol stimulează neuroreceptorii periferici, vasodilatația și, implicit, mecanismele de reacție ale organismului.

Structuri de primire turistică

Hotel de 2 stele, pensiuni de 3 stele, pensiuni rurale de 4 și 3 flori.

Care sunt attracțiile turistice ale stațiunii, puteți vedea prin accesarea linkului următor