Afecțiuni tratate la Neptun

Cuprins

Despre stațiunea balneară Neptun

Una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe litoralul românesc, stațiunea balneară Neptun aparține județului Constanța, având o altitudine cuprinsă între 5-20 m, fiind doar la 38 km de Constanța și la 7 km de Mangalia. Această zonă este bogată în vegetație, pădurea Comorova fiind principala pată verde de pe coasta mării. Datorită faptului că face parte din seria stațiunilor de pe litoral, care este vizitată an de an de către turiștii români sau străini, stațiunea Neptun se poate mândri cu o ramură a turismului destul de dezvoltată.

Pe lângă aerosolii Mării Negre care sunt benefici organismului uman, aici mai predomină și apele minerale naturale, dar și nămolul sapropelic adus de la Lacul Techirghiol, cel mai mare lac salin din țară. Aerul mării fiind în combinație cu aerul curat de la Pădure Comorova, putem spune că acesta este un tratament pur pentru sistemul respirator.

Scurt istoric

Stațiunea are bazele fundamentale abia în anul 1970, în perioada comunismului. Pădurea Comorova a fost un proiect aprobat de președinele țării de atunci, Nicolae Ceaușescu. Aceasta este considerată ca fiind grădina botanică a litoralului românesc. De la acea perioadă a avut parte doar de dezvoltare, cât mai mulți investitori văzând un potențial în stațiune și contribuind la construirea hotelurilor, a pensiunilor sau cabanelor din stațiune.

Din punct de vedere istoric, cel mai renumit este Lacul Techirghiol, care se află lângă stațiune și este cunoscut pentru calitățile apei, dar și a nămolului său de câteva sute de ani.

Afecțiuni tratate la stațiunea Neptun

Un mare avantaj al stațiunii este că aceasta este influențată de curenții maritimi, fiind un climat maritim, reușind astfel să fie accesibilă pe tot parcursul anului. Temperatura medie este de aproximativ 11 grade Celsius în fiecare an.

Principalii factori terapeutici sunt apa mării (bogată în clor, sodiu, magneziu, sulf și fiind hipertonă), cu o mineralizare de 15,5 g/l, apele minerale din izvoare sulfuroase, nu la fel de bogate în clor, hipotermale, dar și nămolul sapropelic, adus de la Lacul Techirghiol, benefic organismului uman prin aerosolii salini dar și excitația adusă prin radiațiile solare.

Toate acestea la un loc pot ajuta organismul să se recupereze, în cazul în are ați trecut printr-o perioadă mai neagră din viața dvs. sau în cazul în care suferiți de anumite boli. Așadar, un sejur în această stațiune este plin de avantaje, indiferent de momentul pe care îl alegeți în timpul anului. Un sejur alături de familie, prieteni sau persoana iubită aici va fi o alegere pe care nu o veți regreta niciodată.

Indicațiile terapeutice și afecțiunile tratate la Neptun

Atunci când luăm în calcul indicațiile terapeutice ale acestei stațiuni, aceasta acoperă o gamă largă de afecțiuni care pot fi tratate aici, printre care:

  • afecțiunile reumatismale degenerative (spondiloza cervicală, lombară și dorsală, artrozele, poliartrozele);
  • afecțiunile reumatismale inflamatorii (stările algice articulare post reumatismale sau infecțiile de focar, spondilita anchilozantă, poliartrita reumatoidă sau după intervențiile ortopedico-chirurgicale de corectare);
  • afecțiunile reumatismale abarticulare (tendinozele, tendomiozele, tendoperiostozele, periartrita scapulohumerală);
  • afecțiunile posttraumatice (redorile articulare posttraumatice, stările după operațiile pe mușchi, oase și articulații, stările după fracturi, luxații, entorse);
  • afecțiunile neurologice central-periferice (paraliziile și parezele posttraumatice ale membrelor, polineuropatiile după raza acută, poliradiculonevritele în faza sechelară, sechelele după poliomielită);
  • afecțiunile ginecologice (insuficiența ovariană, cervicitele cronice, metroanexitele cronice);

Aici au fost concepute mai multe instalații în centrele de tratament, printre care: instalațiile pentru băile cu apă de mare prin intermediul căzilor sau a bazinelor, instalațiile pentru împachetările cu nămol, instalațiile pentru inhalații sau aerosoli sau sală de gimnastică medicală.

Unități de cazare în stațiune

În cadul stațiunii puteți întâlni mai multe facilități la o cazare în hoteluri de 2, 3 sau 4 stele, dar și la pensiunile amplasate de-a lungul stațiunii. Unele având chiar și bază de tratament inclusă.

Complexul turistic și balnear Doina este unul dintre cele mai recomandate locuri pentru un sejur la mare în care dorești să ai parte atât de plajă cât și de un program balnear. Acesta este situat în centrul stațiunii Neptun și oferă servicii de cea mai bună calitate, fiind cel mai căutat din zonă.

Camerele de aici sunt dotate cu încălzire prin centrală pentru sezonul rece și cu aer condiționat pentru sezonul de vară. Condițiile sunt optime, camerele având frigider, internet gratuit, televizor, băi proprii și parcare privată.

Concluzii despre afecțiuni tratate la Neptun

Fiind una dintre cele mai nou apărute stațiuni de pe litoralul românesc, stațiunea balneară Neptun este o locație care nu trebuie să lipsească din rutina dvs. atunci când vine vorba de vacanță. Aici te poți relaxa alături de familie, prieteni sau persoana iubită, indiferent de anotimp sau orice alt moment al anului. Cât mai mulți turiști aleg această stațiune de la un an la altul pentru că prețurile sunt accesibile, iar calitatea este foarte bună. De asemenea, aceasta are o poziție favorabilă, fiind între Constanța și Mangalia. Cea mai aglomerată perioadă este cea din timpul verii când turiștii români se mută la mare.

Partajeaza:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Postări Asemănatoare

afectiuni tratate la techirgiol
Afecțiuni tratate la Techirghiol

Despre stațiunea balneară Techirghiol O stațiune balneară aflată pe litoralul românesc, cu o istorie frumoasă, frecventată de-a lungul timpului de cetățenii români și de către

afectiuni tratate la Neptun
Afecțiuni tratate la Neptun

Despre stațiunea balneară Neptun Una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe litoralul românesc, stațiunea balneară Neptun aparține județului Constanța, având o altitudine cuprinsă între

afectiuni tratate la Saturn
Afecțiuni tratate la Saturn

Despre stațiunea balneară Saturn Una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe litoralul românesc, stațiunea balneară Saturn stârnește interes pentru mii de români anual datorită

afectiuni tratate la Mangalia
Afecțiuni tratate la Mangalia

Despre stațiunea balneară Mangalia Mangalia este cea mai sudică sațiune de pe litoralul românesc, fiind cunosută de secole întregi. Aceasta este renumită la nivel național

Afectiuni Tratate la Vața de Jos
Afecțiuni tratate la Vața de Jos

Despre stațiunea balneară Vața de Jos Aflată în partea central-nordică României, stațiunea balneară Vața de Jos este cunoscută la nivel național pentru tratarea afecțiunilor în